Så funkar ROT- och RUT-avdraget

De flesta av våra privata tjänster omfattas av ROT- och RUT-avdraget

Vi hjälper dig med tjänster inom trädgård, hantverk, hemmet och omsorg

 

Spara tid och pengar, vi

tar hand om dig!

De flesta av våra privata tjänster omfattas av ROT- och RUT-avdraget.

Vill du piffa till hemma men saknar tid och ork. Som privatkund har du möjlighet att utnyttja ROT- och RUT-avdrag för att få hjälp med arbeten i hemmet/trädgården. Det är ett utmärkt sätt att spara pengar samtidigt som du får hjälp med de uppgifter som behövs göras hemma.

På Jobb55 har vi kompetenta jobbonärer som har många års erfarenhet i just det du behöver hjälp med. Vi tar även hand om arbetet med skattereduktion för dig!

Du som kund meddelar oss på Jobb55 om du vill utnyttja ROT- eller RUT- avdraget. Vi gör avdragen på din faktura. Du är skyldig att hålla reda på hur stora avdrag du gjort sammantaget, maxgränsen. Denna information finns hos Skatteverket.

ROT Avdrag

ROT-avdrag är en skattereduktion som gäller för arbetskostnader vid renovering, tillbyggnad eller ombyggnad av bostaden. T ex målning, tapetsering, renovering av badrum eller kök m.m. ROT-avdrag kan också användas för vissa installationer och reparationer av vitvaror och energibesparande åtgärder. För 2023 kan du dra av 30% av arbetskostnaden upp till maximalt 50.000:- kronor per person och år.

RUT Avdrag

RUT-avdrag är en skattereduktion som gäller för hushållsnära tjänster. T ex städning, trädgårdsarbete, barnpassning och vissa IT tjänster i hemmet. Med RUT avdrag kan du få hjälp med exempelvis städning, tvättning, trädgårdsarbete, barnpassning, IT hjälp i hemmet m.m. Du kan få avdrag med upp till 50% av arbetskostnaden av det arbete som utförs. Taket för rutavdraget är 75.000:- per person och år.

Viktigt att nämna att avdragen gäller endast för arbetskostnaden och inte för materialkostnader. Sammanlagt kan en privatperson få 75.000:- i rotavdrag och rutavdrag per år.

Vid eventuellt avslag från Skatteverket är det du som privatperson som är betalningsansvarig.

Viktigt att nämna att avdragen gäller endast för arbetskostnaden och inte för materialkostnader

Sammanlagt kan en privatperson få 75.000:- i ROT- och RUT-avdraget per år.

Vid eventuellt avslag från Skatteverket är det du som privatperson som är betalningsansvarig.